Hagyományos kézműves termékek Hollókőn

Ami a hagyomány tiszteletéből születik, eszmei értéket képvisel. Hollókő a világörökség része. A turisták a tradíciók miatt érkeznek ebbe a Cserhátban megbújó faluba: látni a százéves palóc házakat és a mesteremberek munkáját, melyek részét képezik a hollókői látnivalóknak. A kézműves termékek minden otthonban jól mutatnak – dekoratívak és sokoldalúak. Fazekas termékeink webáruházában használati és dísztárgyak széles választéka várja. Vigye ajándékba szeretteinek, vagy egészítse ki saját gyűjteményét kedvenc kerámia termékeivel!

FONTOS!
A webáruházban kisszériás kézműves termékeket vásárolhat, ha konkrét színt, vagy mintát szeretne, kérem, vegye fel velem a kapcsolatot:
regi.laszlo@gmail.com ,  +36309245052,   +36202642088

 


Fazekas termékek: használati tárgyból dísztárgy

Az agyag megmunkálásának művészete, a fazekasság a legősibb iparművészeti ágazat, amelyet már a kőkorszaki ember felfedezett, és életkörülményeinek javítására fordított. Bár a modern ember hajlamos egzotikumként gondolni a kézműves termékekre, valójában a technika időtállóságának köszönhető, hogy fennmaradt ez a többezer éves hagyomány. A fazekas termékek változatlanul az agyag formálásával, díszítésével, égetésével készülnek, a műhelytitkok és szakmai fortélyok pedig többgenerációs örökségként apáról fiúra szállnak.

A kezdetben csak tárolófunkciót betöltő fazekas termékekhez idővel esztétikai értéket rendeltek, így otthonok, belső terek díszítésére is alkalmassá váltak. Amellett, hogy a hagyomány szépségét őrzik, a kerámia termékek megtestesítik az időtálló értéket, ami ritkaságnak számít a tömeggyártás kultúrájában.

 

Kerámia termékek: nem mindennapi érték minden napra

Hogyan illeszkednek a tradicionális kézműves termékek modern életterünkbe? A kerámia termék környezet-és egészségtudatos választás, ami minden tekintetben megfelel a mai kor elveinek. A tartós használatra és magas igénybevételre tervezett tárgyak szemben állnak a gyors fogyasztásra kondicionált társadalmunk minden téves berögződésével, és összhangban vannak az egyre nagyobb teret kapó zöld szemlélettel. Másrészt a kerámia termékek nem tartalmaznak semmilyen egészségkárosító anyagot, és magas kopásállóságuknak köszönhetően hosszú ideig eredeti állapotukban tündökölnek.

Tekintve, hogy a kézműves termékek remekül passzolnak a modern enteriőrök eklektikus stílusához, esztétikai aggályainkat is elfelejthetjük. A színpompás és változatos fazekas termékek webáruházában garantáltan talál az ízlésének megfelelő, otthonába illő kézműves remekeket.

 

Fazekasház: egyedülálló kézműves termékek otthona

A mesébe illő, gyönyörű Cserhát dombjai között fekvő Hollókő látnivalói örök nyomot hagynak az idelátogató emlékeiben, aki ha úgy dönt, hogy Fazekasházunkba is betér, felejthetetlen ízelítőt kap a kézműves hagyományok világából. Nálunk nincs két egyforma termék: a használati és dísztárgyak minden darabját egyedi, kézzel festett motívumok borítják.

A kézműves tárgyak különleges értéket képviselnek az ajándékok palettáján is, hiszen az ajándékozott egyszerre időtálló, hasznos és esztétikus meglepetéssel gazdagodik. Kerámia termékeket ünnepi alkalmak apropóján, születésnapra, névnapra, házassági évfordulóra is bátran ajándékozhatunk, mert használati tárgyként és dekoratív kiegészítőként is megállják helyüket az otthonokban.

A kézműves termékek kiválasztása különleges élmény és elköteleződés is, hiszen tudjuk, hogy nem mindennapi társat választunk a mindennapokra.

Ha nincs lehetősége személyesen ellátogatni Hollókőre, válogasson fazekas termékeink webáruházának sokszínű kínálatából!

TERMÉKEINK

fazekashaz-holloko.unas.hu